А, щоб не возитися довго з тістом, використовуйте готове листкове. Рецептом штруделю з полуницею ділиться 24 Канал з посиланням на Контракти.UA.

Читайте також Полуничний чизкейк без випічки: елементарний рецепт, який під силу кожному

Штрудель з полуницею

  • Час: 40 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти:
– 250 грамів листкового тіста бездріжджового;
– 350 грамів полуниці;
– 2 склянки цукру;
– 1 столова ложка крохмалю;
– 1 яйце куряче;
– борошно;
– цукрова пудра.

Приготування:

  1. Полуницю промийте, обсушіть паперовим рушником, видаліть хвостики, наріжте на часточки. Додайте цукор, крохмаль і перемішайте.
  2. Листкове тісто заздалегідь розморозьте за кімнатної температури. На робочій поверхні, присипаній борошном, розкачайте тісто в прямокутник.
  3. Викладіть начинку, рівномірно її розподіліть, відступивши від коротких боків по 2 сантиметри, а від довгих по 1,5. Трохи підгорніть два довгі боки на начинку, а потім загорніть тісто в рулет, починаючи з короткого боку.
  4. На верхній частині штруделю зробіть невеликі надрізи та змастіть збитим яйцем.
  5. Рулет викладіть на деко, застелене пергаментом, швом донизу. Випікайте в заздалегідь розігрітій духовці до 200 градусів 25 – 30 хвилин до золотистої скоринки. В кінці посипте цукровою пудрою.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і полуничну панакоту.