Цей салат не лише красивий на вигляд, а й має неперевершений смак. 24 Канал пропонує відтворити його за рецептом порталу smachno.in.ua та додати будням вишуканої оригінальності.
Цікаво Втамує спрагу і смачніший за газовані напої: полуничний квас без дріжджів – готуємо за 20 хвилин
Рецепт ліонського салату
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 3
Інгредієнти:
– 300 грамів листя салату;
– 3 яйця;
– 100 грамів бекону;
– 130 грамів хліба;
– 1 чайна ложка сушеного часнику;
– сіль та перець до смаку;
заправка:
– 4 столові ложки оливкової олії;
– 1 столова ложка винного оцту або лимонного соку;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Хліб наріжте невеликими кубиками та перекладіть у велику миску. Додайте сіль, перець, трохи сушеного часнику та скропіть оливковою олією. Все ретельно перемішайте, щоб спеції рівномірно розподілилися.
- Отриману суміш викладіть в один шар на деко. Випікайте в попередньо розігрітій духовці при 170 градусів приблизно 15 хвилин. Після цього перемішайте хліб і поверніть у духовку ще на 5 – 10 хвилин, поки крутони не стануть хрусткими.
- Листя салату добре промийте під холодною водою, обсушіть і порвіть руками на зручні шматки.
- Бекон наріжте невеликими смужками й обсмажте на сухій сковороді до хрусткої скоринки, регулярно помішуючи. Готовий бекон викладіть на паперовий рушник, щоб прибрати зайвий жир.
- Окремо приготуйте яйця-пашот. Для цього доведіть воду до легкого кипіння, створіть воронку ложкою й обережно влийте яйце без шкаралупи. Варіть 2 – 3 хвилини, поки білок не схопиться, а жовток залишиться рідким.
- Для заправки змішайте в мисці оливкову олію з лимонним соком або оцтом, додайте сіль і перець. Збивайте виделкою до утворення емульсії.
- На тарілки викладіть підготовлене листя салату, додайте шматочки хрусткого бекону та крутони. Полийте салат заправкою. Завершіть страву теплим яйцем-пашот. Якщо є бажання — злегка підсоліть і поперчіть яйце зверху.
Смачного!
Краще, ніж морозиво: полуничний десерт з 3 інгредієнтів.