У кожної господині є улюблені рецепти з гарбузом, однак це завжди випробування, адже гарбуз потрібно чистити. Чи завжди потрібно це робити – розповідає 24 Канал.

Цікаво Не треба ваги: скільки борошна в одній ложці – як правильно відміряти

Чи треба чистити гарбуз

Шкірка гарбуза тверда та неїстівна, відповідно, у будь-якому її потрібно видалити перед вживанням. Однак не завжди чищення гарбуза повинно бути довгим й марудним. Є простий спосіб, який гарантовано збереже ваші сили та нерви.

Основа багатьох смачних страв / Фото Freepik

Алгоритм дій дуже простий:

  • нарізаємо гарбуз на невеликі шматочки;
  • запікаємо 30 хвилин при 180 градусах;
  • даємо охолонути і легко відділяємо м'якоть від шкірки.

Окрім легкості очищення гарбуз стане м'яким та соковитим, а це ідеальне доповнення до будь-якої страви.

Його тримають в секреті: який інгредієнт зробить смажену рибу божественною.