"Метеорит" – це ласощі, смак яких залишився з нами на все життя. Достатньо одного шматочка, аби ви повернулися у солодкі спогади дитинства. 24 Канал пропонує пережити цей особливий досвід з рецептом порталу "На пенсії".

Читайте також Його ніколи не буває забагато: полуничний зефір, який завжди зʼїдають на раз

Рецепт цукерок "Метеорит"

  • Час: 20 хвилин + застигання
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 300 грамів підсмажених горіхів;
– 1 яєчний білок;
– 70 грамів цукрової пудри;
– 200 грамів чорного шоколаду;
– ванільний цукор до смаку.

Приготування:

  1. Злегка подрібніть горіхи в блендері, але не до стану крихти, шматочки мають залишитися відчутними.
  2. У каструлі з товстим дном з’єднайте яєчний білок, цукрову пудру та ванільний цукор. Додайте більшу частину горіхової маси.
  3. Поставте суміш на середній вогонь і варіть протягом 10 хвилин, постійно помішуючи.
  4. Висипте решту горіхів у гарячу масу та ретельно перемішайте до однорідної текстури.
  5. З отриманої маси сформуйте невеликі кульки. Поставте їх у холодильник на 10 хвилин для стабілізації.
  6. На водяній бані розтопіть шоколад.
  7. Кожну охолоджену цукерку занурте у розтоплений шоколад за допомогою виделки або шпажки, після чого викладіть на пергаментний папір.
  8. Дайте ласощам повністю застигнути, найкраще – у холодильнику.

Смачного!

Смачно і вишукано: найпростіший рецепт полуничного зефіру.