Відомий британський кухар Джеймі Олівер поділився своїм покроковим рецептом. Така паста буде готова буквально за 30 хвилин.

Варто спробувати Такого смачного хека ви ще не їли: готуємо по-середземноморськи

Паста з грибами

  • Час: 30 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 400 мілілітрів печериць;
– гілочка чебрецю;
– 1 грам червоного перцю;
– 2 зубчики часнику;
– 50 грамів масла 73%;
– 4 літри води;
– 50 мілілітрів оливкової олії Extra Virgin;
– 500 грамів пасти тальятеле;
– сіль, перець до смаку;
– 20 грамів пармезану.

Приготування:

  1. Помийте гриби, відріжте кінчики ніжок та наріжте печериці довільними шматочками.
  2. Пательню з антипригарним покриттям поставте на середній вогонь.
  3. Часник почистьте та наріжте тонкими слайсами. Додайте трохи подрібненого чилі. Тим'ян порвіть пальцями на невеликі шматочки.
  4. Підготовлені гриби викладіть на розігріту пательню. Через кілька хвилин перемішайте.
  5. Коли гриби почнуть карамелізуватися, ложкою зробіть у центрі простір і додайте туди трохи оливкової олії першого віджиму. Покладіть туди ж шматок вершкового масла, часник, чилі та тим'ян. Перемішайте та додайте сіль і перець до смаку.
  6. Зваріть пасту тальятеле. Для цього в підсолену киплячу воду відправте пасту та готуйте її 4 – 5 хвилин.
  7. Додайте столову ложку води з пасти до грибів. Ще раз перемішайте і вимкніть вогонь.
  8. Додайте до грибів ще одну столову ложку води з пасти та змішайте тальятеле з грибами.

Сподобався рецепт? Дізнайтеся, як приготувати фантастичні італійські ньоки з грибами та беконом.