Зазвичай в'ялені томати готують з олією. Проте для цього рецепту вона не потрібна.

Буде смачно Салат на зиму, в який ви закохаєтесь: готуємо з томатами та перцем

В'ялені томати без олії

  • Час: 1 година 20 хвилин
  • Порцій: 4

Інгредієнти:
– 2 кілограми томатів;
– 50 грамів орегано;
– 150 грамів базиліку;
– 1 голівка часнику;
– сіль, цукор, перець до смаку.

Приготування:

  1. Помідори та базилік добре помийте. Часник почистьте.
  2. Томати розріжте на половинки, вийміть серцевинку з насінням. Викладіть половинки розрізом доверху на деко, застелене пергаментом.
  3. Посипте невеликою кількістю солі та цукру, сухим орегано та дрібно нарізаним базиліком.
  4. Тоненько наріжте часник і покладіть по шматочку на кожну половинку помідора.
  5. Розігрійте духовку до 100 градусів і поставте помідори на 10 годин. Готуйте, прочинивши дверцята.
  6. Готові помідори можна зберігати, як сухофрукти, сухими у звичайній банці або герметичному пакеті на застібці. Також їх можна залити олією.