Експерти з харчування визначили найкорисніший спосіб приготування яєць. Про це пише 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Читайте також Зіпсують смак і ще й нашкодять здоров'ю: які спеції краще не додавати до м'яса
Який спосіб приготування яєць найкорисніший
Так, дослідження показують, що варіння – найефективніший спосіб приготування яєць, особливо якщо мова йде про яйця некруто або яйця-пашот. Цей метод не тільки зберігає більшість поживних речовин, що містяться в яйцях, але й дозволяє уникнути додаткових калорій, пов'язаних зі смаженням.
Чому варені яйця найкорисніші?
- Зберігають оптимальний баланс білків і жирів.
- Не містять зайвих жирів та канцерогенів, які утворюються під час смаження.
- Мінімізують втрату вітамінів, особливо групи B і D.
- Легко засвоюються організмом.
Як щодо інших способів приготування
Смажені яйця – їжа, приготована на олії або вершковому маслі, як правило, має вищий вміст калорій і жирів. А ще при підвищеній температурі можуть утворюватися шкідливі сполуки, що негативно впливають на здоров'я серця.
Омлет – корисний, якщо готувати його без великої кількості олії. При цьому додавання молока чи сиру може збільшувати калорійність.
Варені круто – корисні теж, але час приготування, що перевищує 10 хвилин, може зменшити поживну цінність певних вітамінів і призвести до важкості в шлунку.
Тож споживачам, які прагнуть максимізувати поживні властивості яєць, варто готувати їх некруто або методом "мішечка". Так вони ефективно зберігають основні поживні речовини, зводячи до мінімуму додавання зайвих жирів і калорій.
А ви знаєте: як кип'ятити молоко, щоб воно не втекло і не пригоріло.