В результаті отримаєте картоплю з надзвичайно ніжною і злегка вологою серцевиною, вкритою хрусткою оболонкою – і все це без олії. Як досягти цієї ідеальної скоринки при смаженні картоплі розповідає 24 Канал з посиланням на ДобріНовини.

Читайте також Чому навіть з перевіреним рецептом бісквіт не піднявся: 4 помилки, які робить кожен

Як посмажити картоплю з хрусткою скоринкою?

  • Видалення крохмалю

Експерти радять готувати картоплю, нарізаючи її, як зазвичай, і ретельно промиваючи в холодній воді. Важливо промивати до тих пір, поки вода не стане абсолютно прозорою. Цей процес допомагає усунути надлишок крохмалю, який перешкоджає утворенню бажаної скоринки.

  • Парова обробка

На наступному етапі приготування картопля готується на пару до "злегка м'якої" текстури. Цей метод гарантує, що картопля прогріється наскрізь, зберігаючи свою форму та цілісність, запобігаючи розвалюванню.

  • Ретельне просушування

Щоб досягти оптимальної хрусткості картоплі, важливо викласти її на паперові рушники або тканинну серветку для сушіння. Ретельне просушування поверхні картоплі має вирішальне значення.

  • Смаження без олії

Далі слід розігріти сковорідку з товстим дном без додавання олії, й викласти картоплю в один шар, щоб дати трохи підсохнути. Через кілька хвилин збризнути водою за допомогою пульверизатора або вилити чайну ложку води поруч з картоплею.

Ідеальна смажена картопля з хрусткою скоринкою
Ідеальна смажена картопля з хрусткою скоринкою / Фото Unsplash

Накривши каструлю кришкою на одну-дві хвилини, можна забезпечити проникнення пари, що прискорить процес приготування.

  • Хрускіт під кришкою

Тоді треба зняти кришку і смажити без неї, щоб полегшити випаровування вологи. Обережно перевернути, і помітити, як картопля набуває золотисто-коричневого кольору, пухирчастої поверхні та неймовірно хрусткої скоринки.

  • Додавання солі

Додавати сіль і спеції можна лише на завершальному етапі приготування. Ця практика має вирішальне значення, оскільки передчасне додавання може витягнути вологу, перешкоджаючи утворенню бажаної скоринки.

Картопля з хрусткою скоринкою готова!

Традиційна страва – сирники – теж, на перший погляд, може здатися простою, але має багато нюансів. Дізнайтеся, які помилки псують сирники.