Уявити зимові свята без грибної мачанки просто неможливо. Вона надає стравам особливого колориту, а атмосфері – затишку. 24 Канал радить зберегти рецепт, яким поділився портал Місто.

Цікаво Цей рецепт не можна втратити: оладки з цибулі, які господині вважають знахідкою

Рецепт грибної мачанки

  • Час: 20 хвилин
  • Порцій: 8

Інгредієнти:
– 500 грамів лісових грибів;
– 2 цибулі;
– 2 столові ложки борошна;
– 100 грамів сметани;
– сіль та перець до смаку;
– олія для смаження;
– пів склянки води.

Приготування:

  1. Спочатку уважно переберіть і промийте гриби. Якщо берете сушені, обов’язково замочіть їх заздалегідь у теплій воді.

  2. Наріжте гриби середніми шматками, а цибулю наріжте якнайдрібніше – це допоможе досягти потрібної текстури підливи.

  3. Розігрійте сковороду і обсмажте цибулю до золотавого відтінку. Додайте гриби й продовжуйте смажити, помішуючи, поки вся рідина не випарується. Далі поступово всипайте борошно, постійно помішуючи, щоб уникнути грудочок.

  4. Влийте трохи води, додайте сметану та ретельно перемішайте.

  5. Готуйте на слабкому вогні до загустіння підливи. Наприкінці додайте сіль та перець до смаку.

Смачного!

Його саме всі шукають: рецепт справжнього єгипетського торта.