Існує безліч рецептів сирників на будь-який смак – від солодких до солених та гострих. Їх можна приготувати на сковороді, запекти в духовці або навіть на пару. І одним із таких рецептів ідеальних сирників поділився шеф-кухар Юрій Ковриженко.

Читайте також Геловін вже на порозі – "солодощі чи життя": готуємо пряники, кекси, зефір, домашні цукерки

Рецепт ідеальних сирників

  • Час: 60 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– с
– б
– ц
– я

Для подачі:
– с
– з
– ягоди – 50 грамів

Приготування:

  1. Глибоку миску застеліть чистим рушником і відтисніть сир від зайвої рідини. Пересипте у сито й ретельно перетріть.
  2. Жовтки відокремте від білків. Додайте по 4 столові ложки цукру та борошна, добре перемішайте до однорідності.
  3. Розділіть тісто на однакові частини. Обваляйте кожну порцію тіста в борошні та надайте форму кульки. Потім форму шайби.
  4. Обсмажте на добре розігрітій олії по 3 – 4 хвилини з кожного боку. Перекладіть на паперовий рушник.
  5. Для соусу з'єднайте сметану та згущене молоко в пропорції 1:1. Полийте сирники та прикрасьте ягодами.

Сподобався рецепт? Тоді спробуйте приготувати бельгійські вафлі з простих інгредієнтів.