Зазвичай господині використовують окріп, духову піч, або щось інше. Але все можна зробити набагато швидше і простіше – у допомогу мікрохвильовка, пише 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.
Читайте також Перевіряємо масло на справжність: 7 простих методів розпізнати підробку
Як стерилізувати банки в мікрохвильовці
Під час підготовки до консервування важливо ретельно вимити банки. Як для банок, так і для кришок, експерти рекомендують використовувати натуральні мийні засоби, такі як гірчичний порошок або харчова сода, а не традиційні.
Після миття банки слід висушити та простерилізувати. Для цього в кожну банку додайте 1 – 2 столові ложки чистої води.
Тепер поставте банки в мікрохвильову піч – великі трилітрові банки можна покласти на бік. Увімкніть мікрохвильову піч на повну потужність і нагрівайте до повного випаровування води, що зазвичай займає від 2 до 3 хвилин.
Будьте обережні, виймаючи банки, оскільки вони будуть гарячими. Після цього банки готові до консервування.
А ви знаєте: як зрозуміти, що кавун солодкий і стиглий.


