Гречку люблять та цінують чи не в кожній українській родині. Однак не завжди вдається приготувати її ідеально. Весь секрет – у воді, а в чому він полягає 24 Канал розповідає з посиланням на Ukr.Media.

Цікаво Смак тут ні до чого: навіщо кухарі кладуть в каструлю хліб, коли варять буряк

В якій воді треба варити гречку

Як розповідають досвідчені кулінари, залежно від очікування потрібно обрати температуру води, в якій ви будете варити гречку. Саме цей фактор має ключовий вплив на фінальний результат.

Улюблена крупа / Фото Pixabay

Якщо хочете отримати м’яку та однорідну кашу, можна засипати гречку в холодну воду. Просто поставте каструлю на плиту, додайте воду та крупу одночасно. Такий спосіб приготування дозволяє гречці тушкуватися, створюючи саме кашоподібну структуру.

Якщо ж вам потрібен розсипчастий гарнір, кулінари радять додавати крупу в гарячу воду або в киплячий окріп. У такому разі зернини залишаються м’якими всередині, але не злипаються, зберігаючи свою форму.

Випічка точно буде вдалою: навіщо у тісто додають оцет.