На це є свої причини. Чому так відбувається та як правильно варити пельмені, розповідає 24 Канал.
Читайте також Це має значення: як правильно різати м'ясо для смаження – вздовж чи поперек
Пельмені кидати в киплячу воду чи в холодну
Кулінари застерігають від поширеної практики кидати пельмені безпосередньо в киплячу воду. Це може призвести до того, що вони прилипнуть до дна каструлі або злипнуться, що призведе до нерівномірного приготування.
Як наслідок, всередині пельмені можуть залишитися недовареними, тоді як ззовні – переваритися. Це призведе до втрати форми та текстури.
У порадах щодо приготування пельменів експерти рекомендують додавати їх у ледь киплячу воду по одному. Якщо акуратно опускати їх ложкою або шумівкою, це забезпечить рівномірне приготування.
Крім того, пельмені можна розморозити заздалегідь і злегка обваляти у борошні, щоб зберегти форму і запобігти злипанню під час варіння.
Не менш важливим є і використання великої каструлі, наповненою достатньою кількістю води – це забезпечить пельменям достатньо місця для приготування без скупчування. Пельмені також слід періодично помішувати ложкою, щоб вони не прилипали до дна каструлі.
А ви знаєте: як приготувати курку з золотистою скоринкою.