Експерт розповідає, як вибрати найсмачнішу червону ікру та на що звернути увагу, пише 24 Канал з посиланням на ElegantWoman.
Читайте також Плющена чи швидкого приготування: як відрізнити корисну вівсянку від шкідливої
Як вибрати найсмачнішу червону ікру
- Упаковка – жерстяна банка
При виборі ікри експерти радять споживачам шукати упаковки з позначкою "ДСТУ".
Важливе значення має і походження ікри, при цьому перевага надається продукції з таких відомих регіонів, як Камчатка та Сахалін.
Слід також оглянути банку на предмет зовнішніх пошкоджень. Банка ні в якому разі не повинна бути роздутою. Таку банку інакше називають "бомбаж", і це вірна ознака наявності в ікрі неприпустимих видів мікробів,
– зазначила експерт.
Слід уникати придбання ікри, якщо помітні будь-які ознаки здуття. Такий стан може свідчити про псування продукту, що робить його потенційно небезпечним для здоров'я.
- Упаковка – скло або без упаковки
Експерт надав рекомендації щодо вибору високоякісної ікри, незалежно від того, чи купується вона у скляній банці, чи на вагу. Оцінюючи ікру першого сорту, споживачі повинні шукати ікринки, які є цілими, однорідними за кольором і розміром, а не злиплими між собою.
Крім того, ключовим показником якості є поведінка ікри при перевертанні банки: вона повинна залишатися стабільною і не розтікатися по стінках місткості. Якщо ікра демонструє такий рух, це може свідчити про надлишок рідини, відомий як "джус", що може зменшити реальну кількість ікри, яку ви купуєте.
Може зацікавити: причина, чому бризкає олія зі сковорідки.


