Коли залишається вино, є спокуса закоркувати його та поставити у холодильник. На жаль, це поширена помилка, яка зіпсує напій. Що насправді потрібно робити – розповідає 24 Канал.
Цікаво Без хитромудрих фокусів: як за кілька секунд перевірити свіжість яєць
Як зберігати відкрите вино
Відкорковану пляшку вина потрібно добре закрити та поставити у темне місце, температура якого перебуває в діапазоні 7 – 18 градусів. Наприклад, у комору, підвал чи шафу. Що стосується зберігання в холодильнику, то вино варто охолоджувати лише перед подачею.
Правильне зберігання – ті самі враження / Фото Freepik
Щодо термінів зберігання відкритого вина, сомельє радять вжити його в наступні 3 – 5 днів. Так, деякі вина можна зберігати трішки довше, однак смак напою з кожним днем ставатиме гіршим, тож у цьому немає жодного сенсу.
Швидко та дуже смачно: ресторанна запіканка на всю сім'ю.