Посуд – це важливо

Перш ніж братися до приготування ароматизованої оливкової олії, знайдіть чисту суху пляшку. Бажано, або вона була з темного скла, яке захистить олію від окисної дії сонячних променів.

Читайте також Найшвидший перекус з незабутнім смаком: готуємо піцу на пательні за рецептом Ектора

Усе, що потрібно зробити – покласти добавки (вони повинні бути чистими та сухими) в пляшку та залити оливковою олією першого віджиму. Ідеальний варіант – використання сушених продуктів.

Після цього треба чекати щонайменше тиждень, щоб олія увібрала в себе нові смаки та аромати. Додатки повинні бути постійно зануреними в олію, якщо вони починають виступати, то слід або додати рідини, або зовсім їх вилучити.

Чудове поєднання / Фото Pixabay

Які додатки обрати

Ароматизовану оливкову олію можна приготувати з будь-яких інгредієнтів, єдине обмеження – ваша фантазія та смакові переваги. Найбільшу популярність в цьому напрямку здобули:

– часник;
– перець чилі;
– сушені помідори,
– трави (наприклад, орегано, розмарин, чебрець, петрушка);
– кольоровий перець;
– імбир;
– цедра лимона.

Як в Італії: які спеції можна додавати до спагеті.