Домашній коржик – це не просто смачна альтернатива хліба, а й чудова нагода для господинь продемонструвати свою майстерність. Тим паче що для цього потрібні найпростіші інгредієнти, які точно вже є у вашому холодильнику, розповідає 24 Канал з посиланням на Ukr.Media.

Цікаво Такий і в ресторані не подадуть: запікаємо кабачок з сиром та червоною рибою

Як спекти домашні коржики?

  • Час: 50 хвилин
  • Порцій: 6

Інгредієнти:
– 100 грамів вершкового масла;
– 200 мілілітрів води;
– дрібка солі;
– 130 грамів борошна;
– 3 яйця;
– 50 грамів сиру.

Приготування:

  1. Поставте каструлю на плиту, налийте воду, додайте вершкове масло та дрібку солі.
  2. Доведіть до кипіння, після чого всипте одразу всю муку. Швидко перемішайте ложкою, поки тісто не збереться в щільну однорідну масу.
  3. Перекладіть тісто в миску й дайте трохи охолонути. Перемішайте кілька разів, щоб охолодження відбулося швидше.
  4. Додайте до тіста яйця по одному, після кожного добре перемішуйте міксером. У підсумку отримаєте гладке, еластичне тісто.
  5. Дрібно натріть твердий сир і з’єднайте з тістом, перемішайте до рівномірного розподілу сиру.
  6. Викладіть тісто на деко, застелене силіконовим килимком або пергаментом з антипригарним покриттям. Розрівняйте лопаткою, формуючи шар до 5 міліметрів.
  7. Поставте деко у попередньо розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте приблизно 25 – 30 хвилин. Пиріг підніметься, а після випікання трохи осяде.
  8. Готовий пиріг наріжте порційними шматочками й подавайте до столу з улюбленими додатками.

Смачного!

Він усе зіпсує: який інгредієнт – найбільший ворог маринованих огірків.