Шафран вважають найдорожчою спецією у світі, адже його ціна становить 5 тисяч доларів за 450 грамів. Чому він такий дорогий і в яких рецептах його застосовують – розповідає 24 Канал.
Цікаво Те, що треба після свят: як приготувати улюблену "Мімозу" по-новому – поринаємо в ностальгію
Шафран збирають вручну з квітів крокусу. Вони розцвітають лише на кілька тижнів восени, а для одного фунту (450 грамів) шафрану потрібні нитки понад 170 тисяч квіток. Тепер стає зрозуміло, чому вартість спеції така висока.
Шафран – дорога і рідкісна спеція / Фото Freepik
Збираєтесь оновити речі для побуту та поповнити запаси продуктів? Широкий вибір, якісні товари та низькі ціни – це про покупки у гіпермаркеті "ВЕЛМАРТ". Тут в одному місці зібрано все, що може знадобитись для найрізноманітніших страв. Окрім цього, закупити інгредієнти можна зі знижкою, адже "ВЕЛМАРТ" – "Велетень низьких цін".
Його використовують для страв арабської, іспанської та, частково, європейської кухонь. 3 – 5 ниточок пряності додають у супи, соуси, випічку та десерти.
Втім, через надто високу ціну шафран не входить до повсякденного меню. Але дехто стверджує, що лише з шафраном можна відчути смак справжнього східного плову.
Опцій просто безліч: що робити з білками, які залишилися після випікання пасок.



