Побутує думка, що абсолютно усі продукти потрібно мити, а робити це слід обовʼязково під проточною водою. Однак виявляється, що це далеко не панацея, і ризик не позбутися паразитів залишається. Які продукти варто мити і як це правильно робити – розповідає 24 Канал з посиланням на ютуб vasyl_lukianov.
Читайте також Дешевше за лимонад і краще освіжає: рецепт квасу з цикорію
Які продукти потрібно мити?
- Мʼясо
Мʼясо перед приготуванням мити не потрібно – всі бактерії знищить термічна обробка. А от якщо мʼясо сполоснути, тоді паразити розлетяться разом з краплями води під час смаження.
- Фрукти та овочі
Ці продукти миємо завжди, адже на їхній поверхні багато бактерій.
- Яйця
Для зберігання їх мити не можна, щоб не пошкодити захисну плівку. А ось перед безпосереднім використанням це буде не зайвим.
- Ягоди та зелень
Ці продукти краще не мити, а замочувати у солоній воді. На їх поверхні окрім пестицидів часто є паразити, які непомітні оку.
- Лимон
Цей фрукт миємо завжди. Для транспортування його обробляють воском і хімікатами, тому їх варто позбутися.
Дивний, але ефективний трюк: навіщо струшувати яйця перед варінням.


