Досвідченим господиням цей торт може бути знайомим. Якщо ж ви ще його не робили – вони вам заздритимуть, адже перше враження завжди особливе. Коли вам захочеться, аби вдома запанувало свято, 24 Канал пропонує згадати про рецепт, яким поділився портал "Господинька".
Читайте також Пляцок мрії: рецепт, що поєднує соковиті вишні, маковий крем і хрусткі горіхи
Рецепт медового торта
- Час: 1 година + просочування
- Порцій: 8
Інгредієнти:
для бісквіта:
– 110 грамів меду;
– 7 грамів соди;
– 4 яйця;
– 120 грамів цукру;
– 160 грамів борошна;
для крему:
– 150 мілілітрів молока;
– 2 яйця;
– 120 грамів цукру;
– 30 грамів борошна;
– 250 грамів вершкового масла;
для просочення:
– 80 грамів цукру;
– 100 мілілітрів води;
– 1 чайна ложка меду.
Приготування:
- Спочатку робимо бісквіт. Змішуємо мед із содою, ставимо на вогонь, доводимо масу до бурштинового кольору та залишаємо, щоб вистигла.
- Окремо збиваємо яйця з цукром до пишної маси, додаємо медову суміш, перемішуємо. Додаємо борошно і акуратно вимішуємо лопаткою.
- Ділимо тісто на 2 частини та випікаємо бісквіти 20 хвилин при 160 градусах. Даємо їм вистигнути та ставимо на 2 години у холодильник.
- Тепер крем. Гріємо молоко, щоб було теплим. Окремо збиваємо яйця з цукром, додаємо борошно та поволі вливаємо молоко. Ставимо на вогонь та варимо до загустіння. Даємо вистигнути та ставимо у холодильник.
- Збиваємо масло до пишності, додаємо заварну масу та збиваємо до однорідності.
- Для приготування просочення змішуємо воду з цукром, доводимо до кипіння і додаємо мед, добре перемішуємо.
- Розрізаємо бісквіти навпіл, просочуємо кожен, перемащуємо кремом та викладаємо один на одного.
- Ставимо у холодильник як мінімум на 6 годин, а найкраще – на ніч.
Смачного!
Ідеальне поєднання кокоса та шоколаду: як зробити знаменитий "Гулівер."