Ця страва підкорить вас з першого ж шматочка – саме так вона працює вже кілька століть. Ніжне та соковите мʼясо, збагачене додатковими інгредієнтами, перетворять на свято навіть звичайний будній день, розповідає 24 Канал з посиланням на портал "Команчі".
До теми Їх часто плутають з котлетами: як легко приготувати легендарні мазурики
Рецепт завиванця по-ужгородськи
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Інгредієнти:
– 500 грамів яловичини;
– 100 грамів шпику;
– 3 яйця;
– 1 столова ложка смальцю;
– 1 солоний огірок;
– 1 велика картоплина;
– 1 столова ложка петрушки;
– 1 столова ложка кропу;
– 2 столові ложки борошна;
– сіль та перець до смаку.
Приготування:
- Виріжте 4 пласкі шматки мʼяса. Видаліть плівки, ретельно відбийте, приправте сіллю та меленим перцем.
- На кожен шматок викладіть кілька скибочок солоного огірка, частинки звареного круто яйця, тонкі смужки шпику, а також соломку зі свіжої сирої картоплі.
- Згорніть кожен шматок у щільний рулет, закріпіть ниткою. Змастіть яйцем, обваляйте в борошні й обсмажте з усіх боків на розпеченому смальці до золотистої скоринки.
- Потім перекладіть рулетики у глибоку каструлю, залийте гарячою водою або бульйоном так, щоб рідина повністю покривала м’ясо. Накрийте кришкою та тушкуйте на слабкому вогні до м’якості.
- Подавайте рулетики з тушкованою або запеченою картоплею, щедро поливши страву ароматною підливою, що залишилася після гасіння.
Смачного!
Краща за ікру: апетитна намазка за 2 хвилини.


