У класичній версії зеленого борщу молодий щавель є основним інгредієнтом, доповнений сезонними овочами та вареним яйцем. Рецептом зеленого борщу ділиться 24 Канал.

Читайте також Розсипчастий та ароматний плов за пів години: трюк для прискорення приготування

Зелений борщ із щавлем

  • Час: 1 година 30 хвилин
  • Порції: 6 – 8

Інгредієнти:
– 500 грамів свинини;
– 2 картоплини;
– 1 морква;
– 1 цибуля;
– 70 грамів щавлю;
– 4 яйця;
– 2,5 літра води;
– 1 лавровий лист;
– 20 грамів рослинної олії;
– сіль, спеції – на смак.

Приготування:

  1. Спершу приготуйте м'ясний бульйон. Візьміть свинину з кісточкою або ребра, залийте холодною водою й доведіть до кипіння. Зніміть пінку і варіть м'ясо на повільному вогні 1 годину.
  2. Вийміть його та очистьте від кісток. Бульйон процідіть й поверніть у нього м'ясо. Доведіть все знову до кипіння.
  3. Очистьте овочі від шкірки та промийте в проточній воді. Картоплю наріжте невеликими шматочками й опустіть в киплячий бульйон.
  4. Моркву натріть на середній терці, цибулю дрібно наріжте. На гарячу сковороду налийте трохи олії та викладіть подрібнені цибулю й моркву. Обсмажте 3 – 5 хвилин і викладіть засмажку в каструлю з супом.
  5. Яйця відваріть в киплячій воді впродовж 5 – 7 хвилин. Потім залийте їх холодною водою й остудіть. Очистьте від шкаралупи, наріжте та додайте в суп. Додайте один лавровий лист і на смак посипте сіллю і спеціями.
  6. Свіжий щавель промийте і наріжте. Коли в супі картопля стане м'якою, додавайте щавель. Доведіть все до кипіння і вимикайте. Готовий зелений борщ накрийте кришкою й дайте йому настоятися.

Смачного!

Теж приготуйте: домашній сальтисон від Ярославського.