Але досвідчені шеф-кухарі поділилися своїми секретами приготування смачного розсипчастого плову з м'ясом всього за 30 хвилин. Їхні поради значно заощаджують час. Рецептом плову ділиться 24 Канал з посиланням на WomanLife.

Читайте також Міжнародний день карбонари: готуємо італійську пасту всього за 30 хвилин

Розсипчастий та ароматний плов

  • Час: 30 хвилин
  • Порції: 4 – 6

Інгредієнти:
– 500 грамів баранини, свинини чи яловичини;
– 2 склянки рису довгозернистого + 2 склянки води;
– 2 моркви;
– 2 цибулі;
– 2 голівки часнику;
– сіль та спеції (куркума, карі та зіра) – на смак.

Приготування:

  1. Обсмажте часник, додайте до овочів м'ясо, порізане невеликими шматочками.
  2. Обсмажте м'ясо до золотистої скоринки, викладіть порізану кільцями цибулю і натерту моркву на тертці.
  3. Зверху покладіть цілу голівку часнику та посипте страву спеціями.
  4. Зменште вогонь, тушкуйте м'ясо з овочами, через 10 хвилин додайте склянку гарячої води, і тушкуйте вже доти, поки рідина повністю не випарується.
  5. Тепер рис. Щоб приготувати рис розсипчастим, його потрібно варити в каструлі з закритою кришкою, прикривши й отвір для пари шматком тіста з борошна та води.
  6. Помішуйте рис кожні 5 хвилин. Коли в каструлі не залишиться води, викладіть рис із каструлі на сковорідку до м'яса та овочів.
  7. Перемішайте всі інгредієнти та подавайте плов на стіл гарячим.

Смачного!

Теж приготуйте: рецепт сальтисона від Ярославського.