Монах був економом при абатстві в провінції Шампань і завідував харчовими запасами та винним погребом, а також експериментував з виробництвом вин.

Ігристе вино Періньйона стало прообразом сучасного шампанського.

П'єр Періньон не лише першим виготовив ігристе вино, а також замість звичайної в той час пробки з промасленої деревини, запровадив корок, який використовується і до сьогодні.

У 1728 році почалася активна торгівля шампанським, а до кінця ХІХ століття шампанське завоювало популярність у всьому світі і багато країн стали самі його виробляти.

Проте, потужна конкуренція не задовольняла виноробів із Шампані. На початку ХХ століття Франція прийняла закон, який встановив, що шампанським можуть називатися тільки ті ігристі вина, які вироблені безпосередньо в провінції Шампань із дотриманням визначених правил та інструкцій.

Нагадаємо, вітчизняні винороби матимуть право виробляти шампанське та коньяк за умови, що не експортуватимуть їх за кордон.
Як повідомили в Українській корпорації з виноградарства та виноробної промисловості, про це вони домовилися з європейськими колегами, підписавши міжгалузеву угоду.