Сотні шкіл пошкоджені або зруйновані через обстріли росіян. Діти не можуть навчатися у звичайному форматі. Планшети допоможуть школярам здобувати нові знання. А також — підвищувати їхню цифрову грамотність.

Цікаво Хакери атакують український уряд через піратські збірки Windows 10

Планшети для шкіл

Цифровізація освітньої сфери триває. Працюємо над тим, щоб діти могли продовжувати навчання, незважаючи на повномасштабну війну. Разом з партнерами запускаємо проєкт підтримки українських школярів. Завдяки йому 12 шкіл отримають 5000 Apple iPad,
– написав Михайло Федоров.

Судячи з допису, проєкт реалізується спільними зусиллями ASBISс Enterprises, Комітету Верховної Ради України з питань освіти, науки та інновацій, Міністерства освіти та науки України і НГО "7Fields".

Нагадаємо, раніше Михайло Федоров також розповів, що українці вже скоро зможуть безоплатно опанувати блокчейн в рамках нового курсу із криптограмотності. Команда Мінцифри вже кілька років активно працює над запуском ринку віртуальних активів. Це, як сподіваються, стане потужним стимулом для розвитку цифрової економіки.

  • Програму курсу розробили разом з експертами форсайту "Віртуальні активи 2030", найбільшою європейською криптобіржею з України WhiteBIT, Filecoin Foundation for the Decentralized Web, а також Аtlаntіs.wоrld.
  • Передбачено 100 годин теорії та практики у форматі тренажера.
  • Працюючи над реальними кейсами в різних екосистемах, студенти дізнаються, що таке крипта та як нею користуватися. А головне — які можливості для бізнесу та людей це відкриває.
  • Стартувати планують у лютому. Курс буде опублікований на порталі Дія.Цифрова освіта.