Ефект досягається за допомогою слабких електричних імпульсів, які впливають на іони натрію, що містяться в продукті, не збільшуючи при цьому кількість солі. Солоний смак їжі підсилюється приблизно в 1,5 раза.
Цікаво Полювання на шпигунів: Китай намагається вкрасти технології чипів у тайванських компаній
Їсти по-новому
Працює пристрій наступним чином:
- Спеціальний блок з мініатюрним комп'ютером та акумулятором кріпиться до руки як браслет, а до нього по дроту підключаються металеві палички для їжі.
- Вони використовують дуже слабку електричну стимуляцію, недостатню для впливу на організм людини, тому їх використання безпечно.
- Палички регулюють функцію іонів хлориду натрію і глутамату натрію, щоб змінити сприйняття смаку, роблячи смак їжі сильнішим або слабшим.
Команда заявила, що вдосконалює прототип і сподівається зробити палички доступними для покупців наступного року. Випробування вже підтвердили результативність підходу. Учасники, які отримували їжу зі зниженим вмістом солі, прокоментували покращення смакових якостей страви.
Розробка допоможе боротися з підвищеним споживанням солі. У середньому кожен японець споживає близько 10 грамів солі в день, що вдвічі більше, ніж рекомендовано ВООЗ. Високе споживання солі може сприяти підвищенню кров'яного тиску, яке є основною причиною серцевих нападів та інсультів.