Річ у тому, що вино має складну хімічну структуру, і певні ароматичні речовини випаровуються при різних температурах. Звісно, температура не зробить погане вино кращим, однак допоможе повніше розкрити його потенціал.
Читайте також: Чому з витримкою хороше вино стає іще кращим: найцікавіші деталі виробництва вина
Правильно підібрана температура допоможе повінстю розкрити смак вина
Більшість червоних вин продемонструють свої найкращі якості при температурі 12-17°С. Занадто тепле червоне вино матиме відчутний спиртовий аромат, тож 10-15 хвилин в холодильнику можуть творити справжні дива. Натомість біле вино краще охолодити до 8-10°С.
При цьому міцні вина найкраще пити теплішими, а вина з малим вмістом алкоголю варто добре охолодити. Терпкі вина повинні бути теплішим, аніж м'які, а сухим вища температура більше пасує, аніж солодким.
Чим менше "градусів" – тим холодніше має бути вино
Якщо ви не впевнені, до якої температури варто охолоджувати вино, краще зробіть його більш холодним. Адже за кімнатної температури воно доволі швидко нагрівається, а от надто тепле вино, розлите по келихах, охолодити вже практично неможливо.