Та це зовсім не обов'язково. Адже особливі страви з курочки можна приготувати за лічені хвилини, інформує 24 Канал.
Варто спробувати Швидко та без зайвої мороки: 4 апетитні рецепти для відпочинку на природі
Правильна підготовка м'яса – основний крок у приготуванні ідеальної вечері
Кожен професійний чи домашній кухар знає, що для того, щоб вечеря вдалася, потрібно добре підготувати м'ясо. Це буває довго, тому багатьом дуже хотілося б спростити цей процес.
Ідеальне рішення існує. І це продукція ТМ "Наша Ряба Апетитна", з якою можна ні про що не хвилюватися. Бренд пропонує свіжомариновану курочку, ковбаски, котлети й фрикадельки, які вже готові до приготування. Тож достатньо лиш відкрити упаковку і почати відтворювати рецепт.
До речі, нещодавно в "Апетитної" з'явилася новинка – соковиті курячі котлети для бургерів. Це чудова альтернатива для тих, хто не любить яловичину. Все, що потрібно – лише відкрити упаковку, покласти котлетки на пательню чи гриль і вже за 20 хвилин насолоджуватися ідеальним бургером. Ап – і особлива вечеря готова!
З продукцією бренду дуже просто створювати кулінарні шедеври, а завдяки широкому асортименту можна приготувати сотні різноманітних страв як української, так і закордонної кухні. У лінійці "Апетитної" кожен знайде улюблений продукт. А що приготувати зі свіжомаринованих стегон, шашлику, гомілок та котлеток – розповідаємо далі.
Курячі гомілки з овочевим соте
- Час: 1 година
- Порцій: 4
Гомілки з овочевим соте / Фото Shutterstock
Приготування:
Овочі та гриби потрібно помити. Кабачок і баклажан – нарізати кубиками, помідори – скибочками, а очищені від насіння перці – смужками. Викладіть нарізані овочі в керамічний горщик або форму для запікання. Посоліть, поперчіть і перемішайте.
Цибулю і часник почистьте та подрібніть. Гриби розріжте навпіл або на чотири частини. Нагрійте пательню з олією й обсмажте цибулю до прозорості. Додайте гриби, посоліть, поперчіть і смажте, помішуючи, 10 хвилин.
Викладіть гриби з цибулею до овочів, додайте часник і влийте пів склянки води. Накрийте форму фольгою і поставте в холодну духовку. Запікайте протягом 45 хвилин при температурі 190 градусів.
Курячі гомілки викладіть на пательню з олією. Смажте, періодично перевертаючи, протягом 30 хвилин.
Подавайте соте з гомілками. Зверху прикрасьте зеленню.
Тако з шашликом
- Час: 35 хвилин
- Порцій: 4
Тако з шашликом – це швидко і смачно / Фото Shutterstock
Приготування:
Курячий шашлик викладіть на нагріту й змащену олією пательню. Смажте під кришкою на середньому вогні орієнтовно 15 хвилин, періодично перевертаючи. Перевіряйте готовність ножем: надріжте шматочок м'яса, в розрізі воно має бути рівномірно білим, без рожевих плям.
Приготуйте сальсу гуакамоле. Томат і авокадо наріжте маленькими кубиками. Цибулю, кінзу і чилі дрібно нашаткуйте. Складіть все в миску, додайте сіль, полийте лимонним соком і все добре перемішайте.
Викладіть шашлик у тако, зверху покладіть гуакамоле, згорніть навпіл і подавайте.
Бургер з курячою котлетою
- Час: 20 хвилин
- Порцій: 2
Бургер із курячою котлетою / Фото колаж 24 Каналу
Приготування:
Перед приготуванням покладіть котлетки в морозилку на 15 – 20 хвилин, а потім відкрийте упаковку — так буде простіше зняти плівку. Смажте їх на пательні або грилі протягом 3 – 4 хвилин з кожного боку на середньому вогні. За 1 хвилину до готовності покладіть зверху сир.
Наріжте цибулю кільцями, покладіть на пательню. Влийте олію та соєвий соус, всипте цукор, перемішайте. Посмажте до золотистості.
Дрібно наріжте мариновані огірки, змішайте з майонезом та кетчупом. Булочки для бургера підсушіть на розігрітій сухій пательні.
Зберіть бургер. Змажте булочки соусом, викладіть на нижню частину листя салату та котлетки. Далі – цибулю та нарізані кільцями помідори. Одразу ж подавайте до столу.
Курячі стегна з булгуром та овочами
- Час: 45 хвилин
- Порцій: 4
Ідеальна вечеря для всієї сім'ї / Фото Shutterstock
Приготування:
Викладіть курячі стегна у форму для запікання. Поставте у розігріту до 180 градусів духовку приблизно на 40 хвилин.
Тим часом булгур добре промийте під проточною водою. Змішайте в каструлі крупу, 1,5 склянки води, сіль і крапельку олії.
Доведіть до кипіння, потім накрийте кришкою і варіть на повільному вогні до готовності приблизно 12 хвилин. Зніміть з вогню та дайте постояти під кришкою 10 хвилин.
Спаржеву квасолю покладіть на пательню з розігрітою олією. Смажте до м'якості.
Наприкінці приготування додайте подрібнений часник, сіль, перець та порізані томати чері. Обсмажуйте ще 2 – 3 хвилини. Подавайте одразу разом зі стегнами та булгуром.
Смачного!