Мабуть, кожен, хто додає моркву до улюблених страв вдома, замислювався над тим, чому не їсть цей багатий на вітаміни фрукт щодня. Виявляється, що морква смакує не тільки з основними стравами, але може бути десертом, пише 24 Канал.
Дивіться також Цільнозерновий чи білий хліб: експерт пояснив, який має більше користі
Як приготувати карамелізовану моркву
Хоча моркву зазвичай і не сприймають як солодкий фрукт, наприклад, як яблуко чи грушу, але з неї може вийти дійсно неперевершений десерт.
Євген Клопотенко розкрив простий секрет, як зробити моркву ще смачнішою. Достатньо просто карамелізувати її.
Для приготування десерту потрібно:
- морква – 200 грамів,
- масло вершкове – 20 грамів,
- вода – 150 – 200 мілілітрів,
- цукор – 2 столові ложки.
Приготування десерту досить просте. Поріжте моркву та викладіть її у каструлю. Додайте воду, масло та цукор.
З пергаменту виріжте кружечок по діаметру каструлі та накрийте моркву. Тушкуйте впродовж 15 хвилин на середньому вогні.
Як приготувати карамелізовану моркву: дивіться відео