Тоді й постало питання – чим займатись, а точніше – як саме заробляти гроші. Мама Віктора робила звичайний сир із козячого молока. Йому ж хотілося чогось цікавішого – ну, скажімо, шевр, кроттен чи чеддер.

Читайте також: Як подружжя аніматорів з України підкорило Голлівуд

Знання англійської розширили пошуки рецептів в інтернеті, а книга канадського сировара допомогла вивести хобі практично на професійний рівень. Віктор навіть зробив погріб для дозрівання сиру – так можна розширювати асортимент і братися за складніші рецепти.

Сир
Бажаєте шевр, кроттен чи чеддер? Чіркін зробить їх залюбки

Віктор Чіркін – незвичний підприємець. Він активно розвиває соцмережі і навіть знімає відео для блогу на youtube, де дає і поради, як роздоїти козу, як зробити закваску для сиру, і розповідає, що робити, якщо сир не вдається, Він ділиться своїми успіхами, але й відверто розповідає про невдачі.

Ми зараз живемо у прекрасний час, коли кожен може займатись улюбленою справою, та ще й отримувати від цього прибуток. Головне, щоб ваше захоплення було корисним для інших людей. А клієнтів завжди можна знайти через інтернет,
– запевнив Чіркін.

Якщо ви ще не обрали цікавого заняття – шукайте далі, займайтеся різними справами по кілька місяців. Не підійде – продовжите пошуки. Тільки-от, попереджає Віктор, не варто очікувати, що буде легко. Особливо – на старті.

Читайте також: Сергій Якимов – українець, який готується до польоту на Марс

Якщо на звичайну роботу люди приходять о дев'ятій і завершують день о шостій чи сьомій, то тут доведеться працювати значно довше, з меншою кількістю вихідних і відпусток. Зате точно буде час для найголовнішого.