У світі існує дуже багато різновидів, як пива, так і сиру, тому який сир найкраще обрати для вашого улюбленого пива – розповідає 24 канал.
Читайте також У Німеччині роздали безкоштовно пиво, яке не вдалося продати через коронавірус
Класичні варіанти поєднання пива та сиру
Ель ІРА та чеддер
Сир чеддер має гострий і насичений смак, тому він чудово поєднується зі свіжим і яскравий смаком добре охмеленого елю ІРА.
Пілзнер або пшеничне пиво з рікоттою
Слабоохмелений світлий ель пілзнер чудово смакує з молодою рікоттою. А пшеничне пиво можна спробувати і з маскарпоне чи з м’яким сиром брі, козячий сир буде смакувати до вітбіру та хефевайцену.
Ламбіки і соур у поєднанні з козячим сиром
Козячий сир має кислуватий з фруктовими нотками смак, тому він буде чудово доповнювати терпкий і насичений смак карбонізованого соура. Також цей вид сиру добрий до кислуватого пшеничного пива та сезонних сортів.
Тріпл ель з гаудою
Тверда гауда, швейцарський ементаль чи грюйєр підкреслять та доповнять смакові якості бельгійського тріпл елю та традиційні густі дублі, в яких відчутні фруктові та карамельні ноти.
Стаут та сир з пліснявою
Пиво стаут має солодкуватий смак з яскраво вираженими шоколадними та кавовими нотами. А сир з пліснявою, такий як дорблю, рокфор, горгондзола, стілтон зі солонуватим присмаком чудово доповнять смакові якості стаута. Сухий стаут можна коштувати з такими сортами сиру як: чеддер, гауда чи пармезан.
Барлівайн та лімбургер
Різкі лімбургер, горгондзола чи стілтон смакуватимуть з насичено-солодкими барлівайнами.