Снайперські гвинтівки почали передавати на передову ще у 2014 році. Гвинтівки фактично повністю виготовлені в Україні на вітчизняному підприємстві "Зброяр".

Годинами гвинтівку тримають у температурі в -50 градусів. Це один із фінальних тестів для вже готової зброї. Вона має працювати безвідмовно. Так само зброю розігрівають до +50 градусів, тестують пилом і дощем декілька разів, щоб підтвердити надійність.

Читайте також: Страшна зброя: журналіст показав небезпечну вибухівку терористів

Майбутня гвинтівка спершу виточується у шумному цеху. Серце зброї – ствольна коробка, яка починається із цільного бруса алюмінію. Заготовку для зброї роблять за дорогою технологією фрезерування через її міцність. Через це підприємство отримує більш точну в кінцевому результаті гвинтівку напівавтомат.

Повинна бути постійна температура для того, щоб вимірювати з великою точністю. Якщо змінюється температура, то змінюється виміри,
– зазначила співробітниця збройного підприємства Олена.

За 10 років існування "Зброяр" самостійно випускає, по факту, усі складові гвинтівок, крім магазинів і набоїв. Від технологій намагаються не відставати. До прикладу, у виробництві спускових механізмів та ручок перезаряджання.

Чи вийде підприємство "Зброяр" на ринок держави – дивіться у сюжеті.