Як зміняться ціни на свинину у 2025 році

Науковиця "Інституту аграрної економіки" Наталія Копитець у коментарі 24 Каналу розповіла, що упродовж року – станом на 19 грудня 2024 року порівняно з відповідним періодом 2023 року – у продуктових супермаркетах найбільше зросли роздрібні ціни на яловичину ребра – до 168,95 гривні за кілограм (+7,6 %) і гуляш, який подорожчав до 301,32 гривні за кілограм (+19,2 %).

Читайте також Польським фермерам знову заважають українці: хочуть скоротити квоти на українську курятину

Наталія Копитець

Провідна наукова співробітниця відділу аграрного ринку та міжнародної інтеграції Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки"

Роздрібні ціни на свинячий ошийок зросли до 264,80 гривні за кілограм (+8,3 %). Роздрібні ціни на свинячу лопатку підвищилися на 4,5 % і становлять 191,40 гривні за кілограм. Роздрібні ціни на свинину грудинку, свинину підчеревину і свинину ребра зменшилися за рік на 2,5 – 7,2 % і коштували 176,30 – 181,50 гривні за кілограм.

Роздрібні ціни на сало, за словами науковиці, зменшилися на 4,7 % і становлять 234,00 гривні за кілограм.

Зверніть увагу! За прогнозними оцінками науковців Національного наукового центру "Інститут аграрної економіки", у січні 2025 року роздрібні ціни на основні види м'яса – яловичина, свинина та м'ясо птиці – залишаться на рівні грудня 2024 року з незначним коливанням за регіонами.