Британські вчені виявили понаднормову кількість цукру в сухих сніданках

29 лютого 2012, 06:00
Читать новость на русском

Джерело:

Daily Mail

Учені з Великобританії довели – майже у всіх сухих сніданках кількість цукру перевищує допустимі норми.

Британська дослідна група "Which?" провела дослідження серед найвідоміших виробників сухих сніданків.

Як виявилось, кількість цукру, що міститься навіть у дієтичних сніданках, перевищує норму щонайменше вдвічі. Відтак найвищим показником кількості цукру стала позначка у 37 %.

За словами лікарів, надмірне вживання цукру призводить до таких проблем зі здоров'ям як підвищений тиск, зайва вага і порушений обмін речовин.

За даними британських вчених зловживання цукром щороку спричиняє 35 мільйонів смертей в усьому світі.