Укр Рус
11 листопада, 19:59
2

Через карантин вихідного дня ресторатори втратять майже половину виторгу, – дослідження

Через карантин вихідного дня ресторатори втратять половину виторгу Через карантин вихідного дня ресторатори втратять половину виторгу

Введення карантину вихідного дня призведе до різкого спаду виторгу закладів громадського харчування. Так, ресторани та бари почнуть працювати у збиток.

На суботу та неділю припадає основна частина виторгу закладів громадського харчування. Про це йдеться в дослідженні компанії по автоматизації кафе і ресторанів Poster.

До теми Ідіотизм вихідного дня: співвласник "Планети Кіно" розкритикував нові карантинні обмеження

Скільки грошей заробляють заклади харчування на вихідних:

  • ресторани – в середньому 41% від свого тижневого обороту;
  • бари – 40%;
  • піцерії і кальянні – 35%;
  • фастфуд – 31%;
  • кондитерські – 30%;
  • кафе – 27%;
  • пекарні – 25%.

На думку опитаних рестораторів, карантин вихідного дня призведе до збитковості абсолютно всіх ресторанів, скорочень персоналу та навіть закриття. Крім того, заборона роботи на вихідних зламає весь виробничий процес.

Заготівельний процес у ресторані іноді займає 2 – 3 дні. Тобто не ясно, куди подіти заготовки перед вихідними, і як потрібно працювати, щоб вранці в понеділок все меню було готовим,
– зазначив ресторатор Денис Жаткін.

За його словами, для багатьох закладів карантин вихідного дня – "квиток в один кінець".

Карантин вихідного дня: що передбачає

  • заборону діяльності закладів харчування, торговельних центрів, культурних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, закладів розміщення (окрім тих, що виконують соціальні функції);
  • працювати можна лише аптекам, продуктовим магазинам, АЗС та фінзаклади для населення;
  • обмеження почнуть діяти вже 14 – 15 листопада та триватимуть три тижні.


Карантинні обмеження в Україні / Інфографіка 24 каналу