Через карантин вихідного дня ресторатори втратять майже половину виторгу, – дослідження

11 листопада 2020, 19:59
Читать новость на русском

Введення карантину вихідного дня призведе до різкого спаду виторгу закладів громадського харчування. Так, ресторани та бари почнуть працювати у збиток.

На суботу та неділю припадає основна частина виторгу закладів громадського харчування. Про це йдеться в дослідженні компанії по автоматизації кафе і ресторанів Poster.

До теми Ідіотизм вихідного дня: співвласник "Планети Кіно" розкритикував нові карантинні обмеження

Скільки грошей заробляють заклади харчування на вихідних:

  • ресторани – в середньому 41% від свого тижневого обороту;
  • бари – 40%;
  • піцерії і кальянні – 35%;
  • фастфуд – 31%;
  • кондитерські – 30%;
  • кафе – 27%;
  • пекарні – 25%.

На думку опитаних рестораторів, карантин вихідного дня призведе до збитковості абсолютно всіх ресторанів, скорочень персоналу та навіть закриття. Крім того, заборона роботи на вихідних зламає весь виробничий процес.

Заготівельний процес у ресторані іноді займає 2 – 3 дні. Тобто не ясно, куди подіти заготовки перед вихідними, і як потрібно працювати, щоб вранці в понеділок все меню було готовим,
– зазначив ресторатор Денис Жаткін.

За його словами, для багатьох закладів карантин вихідного дня – "квиток в один кінець".

Карантин вихідного дня: що передбачає

  • заборону діяльності закладів харчування, торговельних центрів, культурних закладів, спортзалів, фітнес-центрів, закладів розміщення (окрім тих, що виконують соціальні функції);
  • працювати можна лише аптекам, продуктовим магазинам, АЗС та фінзаклади для населення;
  • обмеження почнуть діяти вже 14 – 15 листопада та триватимуть три тижні.


Карантинні обмеження в Україні / Інфографіка 24 каналу