Дієтолог розповіла, як правильно закінчити Піст

3 травня 2013, 12:22
Читать новость на русском

Дієтолог Оксана Скиталінська розповіла, як вийти з Посту правильно, і, більше того - вже не повертатися до вбивчого харчування, а перейти на здорове.

Фахівець зазначила, що за період постування організм перейшов у "економний" режим роботи, тому об’їдатися не варто – великий об’єм різної за складом їжі може просто не перетравитися і виникнути все, що завгодно: від запалення шлунка, кишечника до жовчної кольки.

Скиталінська радить, повернувшись додому з літургії, з’їсти лише крашанку та йти спати, бо навіть в народі кажуть, що тим, хто об’їсться до заутрені "сатана у рота скочить і всі кишки виїсть".

Вранці уже можна скоштувати всього, але трошки.

Експерт також додала, що після Посту поменше пити алкоголю, бо після тривалого постування печінка не зможе виробити достатньо ферменту алкогольдегідрогенази, що розщеплює алкоголь і може швидко наступити сп’яніння.

За словами дієтолога, корисно і ходити в гості, на свіже повітря, весняними вулицями.

"Можливо саме Піст допоможе зрозуміти, що тіло, це храм, в якому живе наша душа. А за ним прийде Великдень, коли "навіть крашанки цілуються!" - обнімаймося, єднаймося, усміхаймося, Великий День на порозі!", - додала Оксана Скиталінська.

Зазначимо, опитування агентства AgriSurvey показало, що українці планують витратити на великодній стіл від 500 до 1000 гривень. Більша частина цієї суми піде на м'ясні наїдки