Звучить неординарно, але дійсно є такий рецепт приготування домашнього майонезу – без яєць, але з яблук. Як його приготувати, розповідає 24 Канал з посиланням на Glamour.

Читайте також Традиційний рецепт – оновлено: які несподівані інгредієнти зроблять класичне "Олів'є" смачнішим

Домашній майонез без яєць, але з яблуками

  • Час: 20 хвилин
  • Порції: 1

Інгредієнти:
– яблука – 2 штуки
– лимонний сік – 1 столова ложка
– гірчиця – 1 чайна ложка
– сіль – 1 чайна ложка
– цукор – 1 чайна ложка
– чорний перець – 1/3 чайної ложки
– олія – 100 мілілітрів

Приготування:

  1. Яблука почистьте та наріжте. Покладіть нарізані яблука в пакет та зав'яжіть його. Проколіть в кількох місцях та покладіть в мікрохвильовку на 5 хвилин. Яблука повинні стати м'якими.
  2. Коли яблука охолонуть, перекладіть їх в блендер та перетворіть на пюре. Змішайте з рештою компонентів. Олію в процесі збивання потрібно додавати поступово. Консистенція має бути однорідна.
  3. Після приготування поставте яблучний майонез в холодильник. Він стане значно густіший.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді приготуйте і пікантну сирну намазку із зеленню.