Джерелом кишкової інфекція могла бути пророщена соя

6 червня 2011, 09:48
Читать новость на русском

Винні не огірки, а соя? Ймовірним джерелом бактерії Еscherichia coli могли бути паростки сої, які вирощують на півночі Німеччини.

Про результати перших лабораторних досліджень бобових повідомив міністр сільського господарства землі Нижня Саксонія Герт Ліндеманн.

“Очевидно, що місцеві кліматичні умови - підходять для вирощення бобових, на жаль, також вони підходять для розмноження бактерій”, - сказав міністр сільського господарства Нижньої Саксонії Герт Ліндеманн.

Ферму, на якій вирощували смертоносну сою, тимчасово закрили, усю продукцію вилучили з ресторанів та магазинів. Від спалаху нової кишкової інфекції померли вже 22 людини, захворіли більше 2 тисяч осіб. Більшість випадків недуги зареєстрували у Німеччині. Також Еscherichia coli виявили ще в близько 10 країнах Європи.