У асоціації “Український клуб аграрного бізнесу” основною причиною зниження цін називають збільшення пропозиції за рахунок сезонної реалізації на забій великої рогатої худоби.
Окрім того, активізувався імпорт свинини із країн Європи, зауважують фахівці. Так у липні і серпні 2011 року було імпортовано понад 10 тис. т м’яса за місяць, тоді як у попередні місяці імпорт не перевищував 5 тис. т за місяць, і, якщо у літні місяці суттєвого впливу на ціни імпорт ще не мав, то вже у вересні ціни почали знижуватися, пояснюють в УКАБ.
Наразі ціни на свинину вже складають 27,5-28 грн. за кг, тоді як в літній період їх вартість сягала 29-31 грн. за кг. Вартість яловичини практично не переглядалася і становить 35-36 грн. за кг, оскільки на неї імпорт м’яса має значно менший вплив.