Про це повідомили в "АПК-Інформ: овочі і фрукти".
Зниження попиту, а також майбутні польові роботи змушують виробників знижувати ціни на свою продукцію. Також виробникам дорого обходиться саме зберігання овочів.
Таким чином, лише за минулий тиждень "борщовий" набір подешевшав на 4,7%, а сама картопля — на 9,1%.
Читайте також: На що українці витрачали гроші у 2015 році: статистика, яка змушує задуматися
Через низький попит тепличні помідори подешевшали аж на 20%.
При цьому фруктовий набір на попередньому тижні практично не змінився в ціні.
Загалом, в лютому ціна на продукти харчування знизились в Україні на 0,4%.
Зокрема, істотно подешевшали яйця - на 24,4%. На 2,5 - 0,7% знизилися ціни на сало, м’ясо та м’ясопродукти.
Читайте також: Споживчий кошик і реальність: шокуючі цифри