Виробників свинини, курятини, напівфабрикатів і ковбас перевірятиме команда спеціалістів Міністерства охорони здоров'я, Держспоживстандарту, Інституту екогігієни і токсикології тощо. Як підкреслюють організатори, проект буде добровільним і безкоштовним.
У Міністерстві охорони здоров'я зазначають, що сьогодні українці досить часто скаржаться на низьку якість м'яса та м'ясопродуктів. За 9 місяців цього року МОЗ вилучив понад 25 тонн м'ясопродукції через її невідповідність стандартам якості. Як стверджує статистика міністерства, санітарному законодавству не відповідає кожен десятий об'єкт виробництва.
Організатори аудиту планують перевірити продукцію, що користується найбільшою популярністю у споживачів. Результати будуть за 1,5-2 місяці.