Зазвичай готують пісну підливу із сушених грибів. Вона ідеально підходить як мачанка до вареників та голубців. Рецептом грибної підливи ділиться 24 Канал з посиланням на Shuba.

Читайте також Пісний борщ з "вушками": готуємо страву, без якої не можна сідати за стіл

Грибна підлива

  • Час: 50 хвилин
  • Порції: 4

Інгредієнти:
– 200 грамів г
– 1 ц
– 2 – 3 столові ложки с
– 300 грамів в
– 70 грамів м
– с

Приготування:

  1. Замочені й помиті гриби покладіть у невелику каструлю, залийте водою і доведіть до кипіння. Зніміть піну, якщо буде, і варіть на маленькому вогні пів години.
  2. Потім шумівкою викладіть гриби на дошку для різки, охолодіть і наріжте соломкою.
  3. Сковороду розігрійте з вершковим маслом, висипте нарізані гриби та смажте, помішуючи, 5 хвилин.
  4. Цибулю почистьте та дрібно наріжте, додайте у гриби та підсмажте, мішаючи, ще 5 хвилин.
  5. У гриби всипте борошно, добре перемішайте, налийте відвар з грибів, сметану, посоліть, поперчіть. Ще раз перемішайте і тушкуйте на маленькому вогні 10 хвилин. Консистенція соусу має бути густою та однорідною.
  6. Перед подачею налийте соус у соусник і подавайте гарячим.

Смачного!

Сподобався рецепт? Тоді ловіть ще рецепт смачної карпатської грибної юшки.