Історія пива: де варили найміцніший та найслабший напій

20 червня 2016, 22:32
Читать новость на русском

Найміцніше пиво у світі варили шотландці. "Кінець історії" — так називалась партія від "BrewDog", яку випустили у 2010 році.

Напій містив 55 градусів алкоголю. А перший рекорд міцності належав броварям з британського Шеффілда. Їхній "Roger and Out", який випускають з 1985-го, містить майже 17% алкоголю.

Найслабшим напоєм у світі вважають німецький солодкавий ерзац, зварений компанією "Sunner" у 1918 році. Він містив лише 0,1% спирту від загального об’єму. Це в 5 разів менше, ніж міцність сучасних безалкогольних сортів пива.

Читайте також: Як вода впливає на смак пива

Після кухля хмільного напою міцністю в 6 градусів, водіям не рекомендують сідати за кермо протягом 45 хвилин.

Є в історії випадки, коли градус пива ставав предметом загальнонаціональних дискусій. В 1980 року в Норвегії вирішили знизити міцність популярного в країні сорту "Рilsner" з 4,5 до 3,2%. Любителі хмільного напою здійняли такий бунт, що питання довелося виносити на розгляд парламенту.