Кабмін видаватиме ліцензії на імпорт сала

21 квітня 2011, 14:30
Читать новость на русском

Згідно з постановою Кабміну, ліцензуванню підлягає імпорт свіжого, охолодженого або мороженого м'яса, сало без пісних частин, свинячий жир та жир свійської птиці.

Дозвільні документ видаватимуться за погодженням Мiнiстерства аграрної політики та продовольства. В уряді впевнені, такий крок дозволить запобігти ввезенню на територію України низькосортної продукції з країн Європейського союзу.

Крім того, м`ясний імпорт через дотаційне виробництво та експортні субсидії, на внутрішньому ринку України реалізується за демпінговими цінами. Такий імпорт може дестабілізувати розвиток українського тваринництва, що, своєю чергою, загрожує продовольчій безпеці держави. Нагадаємо, ліцензування імпорту м'яса було скасоване у червні позаминулого року.