Ківі - добова норма вітаміну С

15 липня 2010, 11:16

Є ряд продуктів, які ми купуємо вкрай рідко. Згадаймо, хоч би овочі та фрукти, які батьки нас змушували їсти, а ми вперто відмовлялися.

А дарма! Адже вони допомагають укріпити здоров'я без ліків. У топ списку - ківі. Мало хто знає, що одного ківі в день достатньо, щоб забезпечити організм добою нормою вітаміну С.

Цей вітамін, як відомо, зміцнює імунну систему, кровоносні судини, підвищує опірність організму інфекціям, допомагає боротися зі стресом.

А ще у ківі є чимало магнію, мінеральних солей калію і клітковини, яка сприяє виведенню з організму холестерину і нормалізує травлення. Суміш магнію і вітаміну С підтримує серцеву функцію.

А ще науковці з’ясували, що ківі має протипухлинну і антиоксидантну дію та сприяє покращенню працездатності. Недарма, у деяких країнах цей фрукт використовують як стимулюючий та відновлюючий засіб для спортсменів.


Апельсини

Ще одні друзі нашого організму та вороги хвороб - апельсини. Помаранчі корисні для травної, ендокринної, серцево-судинної та нервової систем. Вражає перелік вітамінів і мікроелементів, які є у цьому диво-фрукті. Це вітаміни А, В1, В2, і мікроелементи - магній, фосфор, натрій, калій, кальцій і залізо. І найголовніше - вітамін С.

Апельсин - полівітамінний фрукт, його рекомендують при авітамінозах, подагрі, гіпертонічній хворобі, атеросклерозі. Особливо корисно вживати апельсиновий сік при низькій кислотності шлунка.

Помаранчі також містять речовини, які запобігають і лікують цингу. Фрукти корисні при анемії, втраті апетиту, слабкості та млявості. А ще дієтологи переконують - апельсини сприяють омолодженню всього організму людини.