Клаус Фляйшгакер: У нашому ресторані дозволено сміятися

11 жовтня 2010, 19:39

За міськими воротами Зальцбурга розташувалося середньовічне помістя Халванг.

Близько 20 років тому Клаус Фляйшгакер перетворив колишній старий будинок священика на ресторан. Саме тут він зміг втілити у життя свою мрію готувати.

Роки старань не минули даремно. Ресторанний путівник ВІП-Гурман назвав Pfefferschiff найкращим кулінарним закладом Австрії. Автори цього путівника свої висновки роблять не лише на основі оцінки фахівців, але й враховують думку відвідувачів.

”Це є підтвердженням усіх наших старань. Наша філософія виправдала себе на сто відсотків. У нашому ресторані дозволено сміятися. Тут має бути затишна і невимушена атмосфера. Я хочу, аби у всьому була гармонія, тоді відвідувачі почуватимуть себе добре”, - каже шеф-кухар ресторану Pfefferschiff Клаус Фляйшгакер.

Така філософія стосується не лише кухні. Допомагає досягати успіху та надихає Клауса його дружина - Петра. Саме вона забезпечує в ресторані хорошу атмосферу.

”Для мене дуже важлива гостинність. Хочу, аби відвідувачі завжди відчували, що я можу їм допомоги. Водночас я намагаюся не бути нав’язливою”, - каже дружина шеф-кухаря Петра Фляйшгакер.

Влітку найкращим місцем для обіду є чудовий сад. На випадок дощу столики розставили і у кімнатах. Замовлення у ресторані Pfefferschiff приймають за декілька тижнів наперед.

”Приготування їжі це неначе розвага, воно має приносити людям щастя. Я люблю експериментувати. Наприклад нещодавно усі захоплювалися моїм морозивом з кропивою, або спаржею та сомом у карамелі”, - каже шеф-кухар ресторану Pfefferschiff Клаус Фляйшгакер.

Для приготування оленини кухар збирає власні прянощі. Спершу він смажить м’ясо у маслі. Тоді готує щедрий додаток до страви.

”Дуже важливо отримати правильну зорову комбінацію. Страва має милувати око. На тарілці повинні бути три головні кольори”, - каже шеф-кухар ресторану Pfefferschiff Клаус Фляйшгакер.

Тепер кухар викладає на тарілку пюре з петрушки, варені вишні та білий соус з перцем. Після 15 хвилин приготування при температурі 100 градусів м’ясо стає рум’яним, і його можна витягати з печі. Страва дійсно милує око і є дуже апетитною.

Більшість відвідувачів знову і знову повертаються до ресторану Фляйшгакерів, аби побачити, що ж наступного разу маг Клаус дістане з каструлі.