Тепер виростити моркву або салат можна на власній грядці лише за декілька кілометрів від центру Києва.
У трирічного Міші амбітні плани — на перших у його житті грядках має вирости справжній овочевий букет.
Разом із Мішою ледь не вперше вирощуватиме овочі і його мама Надя. Жінку зацікавив проект "Живий простір", де можна засадити власну грядку. Тим паче, допомагати початківцям будуть професіонали.
Організатори вирішили створити перший в Україні хаб, тобто центр міського садівництва. Хочуть об'єднати свідомих людей у громаду і довести, що своїми руками місто можна зробити зеленішим.
На особисту ділянку наважилася і Наталя. Минулого року вона вже спробувала на власному балконі виростити помідори. А в "Живий простір" прийшла, в першу чергу, за спілкуванням і натхненням.
Окрім ріпи, цибулі, вирощуватимуть і екзотичніші рослини: духмяну шамбалу, вігну, або як її ще називають — спаржеву квасолю, та боби доліхос, які полюбляють в Індії.
З того, що виростили спільно, готуватимуть страви на кулінарних майстер-класах. З часом організатори виготовлятимуть і власний мед. Поруч з городом планують пасіку на 150 вуликів.