60 літрів улюбленого напою багатьох людей двоє професійних кавоварів готували трохи менше години у стандартних чашках. Потім все зливали в одну велику посудину.
"Я варю відразу по дві, висипаю відразу приблизно 16 грам, щоб зварити одну чашку експрессо потрібно десь від 7 до 9 грам, тобто я варю відразу по дві, відповідно 16, ось і потім запресовую кофе в холдере. Так, щоб було щільно, вставляю і вода під тиску проходить через кавову пігулку і варить відразу подвійну порцію в чашку", - каже кавовар Олександр.
Найбільша в Україні чашка кави вмістила у собі 400 порцій еспрессо або ж 200 американо. На все про все пішло 3 кілограми 200 грамів кавових зерен. Спеціалісти кажуть - готували не просто напій, а справжню каву, дотримуючись усіх правил.
"Саме, що повинне бути в правильній каві, це точна вага, точна закладка, точний поміст спеціальний для кави, ну, і все стандарти дотримані. Гаряча кава, без добавок, без нічого", - каже кавовар Тетяна.
Після завершення приготування - величезну порцію кави занесли у Книгу рекордів України.
"Взагалі ідея не нова, в світі є більші чашки, за нашими даними найбільша чашка знаходитися в одному з казино Лас-Вегаса і вміст її більше семи тонн", - каже представник національного проекту "Книга рекордів України" Ігор Фідчібій.
Чашку для кави змайстрували фахівці з Дніпропетровська, для її виготовлення використовували пінопласт і цемент. Щоб кава не охолола, у неї вмонтували електропристрій, який підігрівав напій. Однак довго рекордсмену стояти не довелося. Тонізуючим гарячим напоєм одразу пригостили усіх бажаючих.