Легендарний леберкезе тепер на UPG: чому варто скуштувати цю особливу страву

5 грудня 2024, 14:48
Читать новость на русском
ПАРТНЕРСЬКИЙ МАТЕРІАЛ

Коли мова заходить про німецьку чи австрійську кухню, більшість уявляє шніцелі, сосиски та кренделі. Але є ще одна страва, яка вже кілька століть є улюбленою серед гурманів і простих поціновувачів ситної їжі – леберкезе (Leberkäse). Цей загадковий делікатес, який здатен здивувати навіть найвибагливіших гастролюбителів, тепер можна скуштувати у ресторанах національної мережі АЗК UPG.

Леберкезе народився у сонячній Баварії наприкінці XVIII століття завдяки пекарю Йоганну Ланеру, розповідає 24 Канал. Саме йому прийшла ідея подрібнити та змішати м'ясо яловичини і свинини до однорідності, додати до нього ароматні спеції й запекти у формі, схожій на хліб. Назва перекладається як "печінковий сир", хоча ні печінки, ні сиру у складі немає – лише соковите, ніжне м'ясо.

Дивіться також Як мережа АЗК UPG змінює культуру харчування в дорозі

Чому варто скуштувати

  • Смакова гармонія: леберкезе має м'яку текстуру, приємний аромат і легку хрустку скоринку зверху. Він ідеально підходить як для швидкого перекусу, так і для основного обіду.
  • Ситність: один шматочок здатен зарядити енергією надовго – чудовий вибір для тих, хто цінує практичність і поживність.
  • Користь: делікатес багатий на білок і корисні жири й при цьому в ньому мінімум вуглеводів!

Де знайти легендарний делікатес

Якщо ви мрієте спробувати справжній леберкезе, завітайте до національної мережі АЗК UPG!

Ми завжди прагнемо дивувати наших клієнтів і дарувати їм унікальні гастрономічні враження. Додавши леберкезе до меню, ми хотіли запропонувати страву, яка є не лише смачною, а й культурно насиченою,
– розповіла заступниця виконавчого директора UPG Вікторія Горова.

У ресторанах національної мережі АЗК UPG на вас чекають:

  • Бургер із леберкезе: підсмажений на грилі шматочок соковитого леберкезе у пухкій булочці бріош, доповнений смаженим яйцем і пікантним соусом. Чудовий вибір для тих, хто цінує класичний баланс смаків.
  • Леберкезе з сиром у круасані чи тості: ніжна текстура леберкезе поєднується з ароматним салатом і авторським соусом – це ідеальний варіант для ситного сніданку або перекусу в дорозі.


Леберкезе з сиром у круасані чудово підійде для ситного сніданку або перекусу в дорозі / Фото UPG

  • Леберкезе з картопляним пюре: хрумкий шматочок, поданий із ніжним кремовим пюре та смаженим яйцем. Абсолютна класика, яка закохує з першого погляду.


Леберкезе з картопляним пюре сподобається навіть найвибагливішим гурманам / Фото UPG

  • Леберкезе з кабачковими оладками: несподіване поєднання традиційного м'ясного хліба з ніжністю кабачкових оладків додає страві елегантності та сучасності.

Леберкезе з кабачковими оладками відкриває несподіване поєднання смаків / Фото UPG

Відчуйте витонченість у кожному шматочку! Завітайте на UPG, щоб оцінити нові смаки та насолодитися унікальними подачами баварського делікатесу. Тим паче, що власники бонусної картки UPGgood можуть скуштувати страви з леберкезе зі знижкою 25%. Акція діє одноразово до 31.12.2024.

А ознайомитись із повним новорічним меню можна за посиланням.