Мексика: кухарі до свят спекли гігантську здобу Роска-де-Реєс

3 січня 2011, 13:10

Хліб вагою 9 тонн. Мексиканські кухарі до свят спекли солодкий хліб у вигляді кільця Роска-де-Реєс.

Здобу у Мексиці традиційно готують на Богоявлення. Над кулінарним дивом трудилися 2 тисячі кухарів з різних пекарень Мехіко.

Для приготування гігантської випічки знадобились 38 тисяч яєць , тисяча літрів молока, а також декілька тонн муки і масла. Розмістили гігантську хлібину на центральній площі столиці - Сокало.

"Важливо зберегти традицію випікання Роска де-Реєс. У Мексиці ця традиція існує майже по всій країні", - каже організатор Крістіан Мена Ґарсія.

Скуштувати гігантський хліб, довжина якого сягнула понад 700 метрів, змогли тисячі мешканців та гостей мексиканської столиці. Втім, аби поласувати здобою довелося провести чимало часу у черзі.